Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
"Nie jestem obrażony na giełdę, że Virtual Vision znalazło się na tej liście. Nie mam nic do ukrycia. Daleko nam do bankructwa, ale jesteśmy sfrustrowani. Weszliśmy na NewConnect skuszeni zapowiedziami, że będzie to rynek pozwalający na pozyskanie kapitału dla innowacyjnych spółek. A proszę mi wskazać spółkę, która przez NewConnect pozyskała kapitał od inwestorów niezwiązanych z założycielami firmy. , skoro inwestorów muszę szukać sam — komentuje Richard Kunicki, prezes Virtual Vision"
No teraz gdy pieniądze z emisj zostały wyprowadzone na przejęcie własnej spółki to chciało by się uciec. Mam nadzieję, że L.Sobolewski zarząda weksli w wysokości wartości księgowej spółek, które w biały dzień kupowały podstawione nic nie warte aktywa za grube miliony.
Mam tylko nadzieję, że zostanie wypracowany mechanizm obciążający prywatne kąta prezesów spółek giełdowych w momencie gdy dopuścili się celowych działań na szkodę akcjonariuszy.
VAP Video Art Production GmbH
Media Ekspert Sp. z o.o.
MAGMA FILMS POLSKA Sp. z o.o
LTV Live Television GmbH.
Wygląda na to, że prezes zamienił produkcje 3D na tworzenie umów kooperacyjnych dających furtkę do wyprowadzenia pieniędzy. Po których realizacji, spółka o wartości księgowej 17 mln posiada lipne nie wiele warte aktywa w sp. zoo.
Dlatego należy zrobić niezależny audyt przejmowanych podmiotów i sprawdzić ile były warte w chwili przejęcia te perspektywiczne giganty medialne. Po czym zająć prywatny majątek osób działających na szkodę akcjonariuszy za celowe działanie na szkodę spółki !
Jeśli pieniądze z emisji zostały ściągnięte i wyprowadzone już dawno temu a spółka nawet nie rozpoczęła produkcji w deklarowanym terminie jej zakończenia to nie mam najmniejszych wątpliwości po co Richardowi Kunickiemu giełda...