~sell

Na te at nie masz co patrzeć RSI ,STS ,MCAD itd. dają ciągle błędne sygnały i nie powinieneś się nimi sugerować przy obecnym zachowaniu kursu w ostatnich miesiącach i oczekiwanej sprawie.
Wolne środki to już od roku lub dłużej mają zamrożone ludzie tutaj.
A na to że kurs drgnie pod resztę działalności to można dopiero myśleć za rok czy dwa że coś się tu ruszy jak pojawią się jakieś konkretne kontrakty, zyski z tych kontraktów itd..obecnie to dziobią swoje i nie padło już od roku żadne info ciekawe pod ich działalność.
A to co zrobił zarząd informując ludzi przez rok w mailach pisząc o "terminach na wyrost", "sprawach na finiszu" , "na ostatniej prostej" to jest niepoważne,masz rację.
Wolne środki mrozić na 2 kolejne lata to tylko strata ,lepiej nimi obrócić ,zarobić i zainteresować się za jakiś czas spółką jak zacznie się coś dziać.
Miałem ta spółkę rok temu ale zbyłem się ,zaryzykowałem wróciłem ponownie po niższej cenie licząc że w końcu uporają się z tym .Tak bym tu kwitnął bez zysku a tak kapitałem obróciłem i mam teraz znacznie więcej niż trzymając ten papier który naraził by mnie na duże straty.
Tu jak pojawią się konkrety można myśleć o dłuższej inwestycji ale nie pchać się w ciemno na lata i czekać czy może coś raczą zrobić,ewentualnie jakiś mały pakiet ale nie większe pieniądze.
Dla przykładu ostatnie info o zawarciu umowy nie licząc żwirowni:

2011-03-08

później podbicie kursu pod umowę przedwstępną na żwir ,a potem tylko wywalanie papier i spadek aż do dziś. No to ładną lokatę ktoś ma jak zapakował się w tamtym okresie z niezłym minusem ,pozostało mu tylko uśrednianie albo cięcie strat.

Pozdrawiam i życzę ta spółka w końcu się obudziła i zaczęła coś działać co przekona bardziej większych inwestorów do zakupu tego waloru .

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.