Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
To ja zasieję ziarenko niepewności :)))))
A co jeśli ten wasz JzG faktycznie jest w kontakcie ze spółką i wie o jakiejś większej wtopie w raporcie? Teraz rozgrywka wygląda jakby ktoś chciał kupić taniej a wystawia na 30+ na S, żeby niby zaniżyć. Ale to może być zbyt banalne, żeby było prawdziwe. A co jeśli ten wasz JzG jest bardziej inteligentny niż się wam wydaje i idzie o krok dalej? Pokazując, że chce sprzedać (blokuje wzrosty) chce tak naprawdę zmusić was do myślenia, że to sztuczne blokowanie i chce kupić? A tak naprawdę od kilku tygodni schodzi ze swoich 450tys akcji? Drobnych tu się coraz więcej zbiera, kapitał napływa do spółki, co widać po forach, nowe twarze i pieniądze, wolumen wzrósł a kurs stoi?
Ja wam jedno powiem, mam podejrzenie, że ktoś z grubszym portfelem wychodzi sukcesywnie ze spółki, a jak jest naprawdę przekonamy się po raporcie.
Nie należy panikować, ale nie byłabym też zbyt optymistycznie nastawiona. Jakby tu miał być odpał, to Ikenga już dawno zebrałaby akcje z parkietu.