Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
chyba leszczyki będą macać...
fundusze wiedzą dokładnie, co się dzieje w spółce. tak jak pisałem, na razie skupu nie będzie. został uchwalony, bo było wza i warto mieć taką możliwość. najpierw spółka musi zrobić dezinwestycje i/lub uruchomić cash z siewierza.
kolejna sprawa. możliwym wariantem skupu będzie ogłoszenie wezwania. dla mnie to najrozsądniejsze wyjście, które ukróci właśne taką jazdę bez trzymanki.
i na koniec. nie jest powiedziane, czy skupione akcje zostaną umorzone. mogą być np. przeznaczone na sfinansowanie przejęcia/fuzji. więc droga do przekroczenia progu przez rodzinę jeszcze daleka. a nawet jeśli, to nie jestem pewien, czy w takim układzie musi być wezwanie, a jeśli nawet to nikt nie będze musiał sprzedać.