~gtc

Przypomnijmy bo warto:

GTC: Krzysztof Ojczyk, analityk Noble Securities

Osłabienie z ostatnich sesji mieści się w granicach ruchu powrotnego po wybiciu górą z 3-tygodniowego podwójnego dna. Dla tego układu stop loss 6,67 zł (doji z 20 kwietnia). Ewentualna dalsza zwyżka pozwoli na wypełnienie 1,5-miesięcznego układu oRGR (odwrócona głowa z ramionami). Ponownym sygnałem kupna będzie przebicie linii szyi 7,23 zł, a stop zostanie przeniesiony na ten poziom. Potencjał wzrostowy związany z tym układem powinien pozwolić na osiągnięcie luki bessy z 5 marca (8 – 8,3 zł). To wstępny poziom realizacji zysków.

GTC: Tomasz Jerzyk, analityk DM BZ WBK

Moja propozycja do portfela to GTC. Kurs waloru znajduje się w trendzie spadkowym, ale podoba mi się, że kupujący obronili dołek na poziomie 6,01 zł. Obecnie papier sprawia korzystne wrażenie, przynajmniej w perspektywie krótkoterminowej. Zakładam, iż zwyżka będzie kontynuowana powyżej maksimum 7,29 zł, a potencjalnym celem powinien być poziom 8,68 zł, choć też jestem sobie w stanie wyobrazić wzrost do 11,47. Kupowałbym obecnie, po rynkowej cenie, czyli około 7 zł, a zlecenie obronne postawiłbym na 6,65 zł.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.