Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2012-04-21 o godz. 21:25 ~ADX napisał(a):
> Pozdrawiam starych bywalców
> tego forum a w szczególności Ciebie Moi , Arczito, Mirka ,
> Krisa i innych.
:)
Też tu zerkam, bez zaangażowania kapitałowego.
Mam nadzieję, że nieprzyjemne uczucie ponoszenia coraz to większej starty
podziała mobilizująco na p.Prezes ;)
Oby jednak nie skończyło się to jak w przypadku Cacka w Sfinksie, gdzie po drastycznym spadku kursu, pękły mu zabezpieczenia kredytowe i banki musiały spuścić cześć zabezpieczających akcji w rynek.
Najprawdopodobniej p.Prezes też zaciągnęła kredyt na kupno kontrolnego pakietu akcji Miraculum.
Cyt:
"(...)jako Prezes Zarządu Spółki Miraculum S.A. z siedzibą w Krakowie, zawiadamiam, że na mocy trzech umów cywilnoprawnych sprzedaży, zrealizowanych w dniu 22 grudnia 2011 r. poza rynkiem regulowanym, nabyłam jako strona kupująca
4.326.529 sztuk akcji imiennych zwykłych serii K Miraculum S.A., po cenie jednostkowej wynoszącej 0,50 zł za jedną akcję, za łączną kwotę 2.163.264,50 zł."
Jak banki upomną się teraz o pokrycie zabezpieczenia, to może zrobić się tu nerwowo :/
A tak przy okazji:
widziałem już dwa stoiska, tzw.wyspy handlowe Miraculum.
Nic powalającego, a przy tym zero zainteresowania wystawionymi produktami.
Sephora i Inglot skutecznie odbierają im potencjalnych klientów.
Joko z tymi swoimi kilkoma farbkami wygląda niezwykle skromnie i ubogo przy Inglocie.
Szkoda, że Inglot nie jest notowany na GPW. : /