prof_wiatr

Czasami , proste sprawy urastają do wielkich problemów.
Wystarczy popatrzeć na wykres np. 3 letni.
Bo wydaje mi sie, że inwestorzy "grajacy" pod dywidende, to inwestorzy długoterminowi.
A tam widać czarne na białym z czym mamy doczynienia.
Po odcieciu dywidendy kurs znowu poleci w dół, i wielu będzie znowu umoczonych.
Pisze o tej spółce kilka lat, obserwuje ją , i analizuje.
Ja nie należę do ludzi którzy własne pieniądze wkładają w inwestycje, które obserwują od np. tygodnia, i generalnie dobrze na tym wychodzę.
Ta spółka, jest stworzona dla tzw. leszcy którzy złapani na lep wysokiej dywidendy tracą czujność.

I na koniec, rozumiem, że jak mam dany papier to trzeba pisać tylko dobrze, a jak nie mam to należy zmykać, albo sie zamknąc.
No i to właśnie jest typowe dla takich którzy są miesem armatnim dla spekulantów,
Potocznie zwanych leszczami.

Ps. Dla tych którzy planuja zakup tych akcji, proponuje poczytać watki tego forum jakies 2 lata wstecz. pracy na 30 minut, a nauka BEZCENNA.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.