Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
jesli chodzi o pbg to nie pasuje mi fakt ze chca rozwodnic akcje , zamierzaja wypuscic nowa emisje o liczbie akcji takiej samej jak jest obecnie, czyli podwoja ich liczbe,
gracz posiadajacy dzis te akcje zostanie pewnie zmuszony do objecia akcji nowej emisji , oczywiscie bedzie musial na nie dostarczyc kapital
czyli dzis kupie np. za 10 tys zł a za chwile bede musial doniescdrugie tyle na nowa emisje
nie lubie takich zagrywek,
na co im ta kasa?
na to aby prezes mogl z niej wyplacic sobie wynagrodzenie?
pozostale spolki o ktorych pisalem , czesc z nich takze planuje nowa emisje ale to nie bedzie wiecej jak 20% liczby obecnie bedacych akcji w obrocie
wiec bede musial doniesc 2 tys a nie 10 tys zł
c/wk bedzie zdaje sie 0,3
jak nie zbankrutuja to mozna bedzie sporo wyjac za kilka lat
w kazdym razie sa na tych spolkach obroty a to oznacza ze gruby mieli tak zeby zebrac
jest sporo dobrych spolek budowlanych
np. najlepszym deweloperem wedlug mnie jest dom dev i dlatego trudno ich tanio kupic
nie kupicie tanio spolki jak jest hossa
dlatego kupuje sie jak krew sie leje a w budowlance wlasnie tak jest
zatory platnicze , ceny mieszkan ciut siadly itd
nikt nie jest jeleniem i wam nie odda tanio w hossie
zbierajcie teraz bo ponizej c/wk=0,7 to sa atrakcyjne wyceny
smieci za ktyrymi stoja znane nazwiska omijac szerokim lukiem ,
karkosiki, krauze, patrowicze, nie tykac tych kup
zrobia wam wielka krzywde
to sa wilki a wy jestescie owieczki
ci ludzei wstaja rana pija kawe i rabia aby was ograc, nic nie robia poza tym
po pierwsze w przeciwienstwie do kontraktow nie zabiora ci calej kasy
i dlatego z tym bedziesz mogl spac spokojnie
idiotyzmem jest ze wzgledu na powyzsze rabac kontraktami jak masz tanie akcje
powtarzam jest to szczyt glupoty
bo na kontrakcie zabiora ci wszystko a na akcji nie
a prawdopodobienstwo ze 10 roznych spolek ktore kupiles nagle zbankrutuje jest zadne
nawet po krachy w 29 roku po spadku o 90% (caly rynek sie zawalil o tyle) po 5 latach akcje odrobily ponad 50% spadkow co znaczy ze zeby nie wiem jaki byl kryzys to akcja zawsze sporo odbije
a wyzerowany depozyt na grze na kontrakcie nie odbije nigdy !!!
na taka gre sie przestawiam bo powoli dochodze do wniosku ze na kontrakcie nie ma trwalych pieniedzy
co zarobisz to poizniej oddasz bo zwiekszysz pozycje jak sie poczujesz bardziej pewnie i wtedy bach, oddajesz
kazdy to przejdzie
ja to nazywam kreceniem sie w kolko tak jak np. fundusze inwestycyjne
zarzadzajacy nimi kreca sie w kolko
szukalem kiedys dobrego funduszu i doszedlem do wniosku ze oni wszyscy kreca sie w kolko wiec dlaczego mam im powierzyc pieniadze
fdax -2,8%
bardzo dobrze, dostatecznie