~Mar

szczerze nie mam opinii na ten temat, ten raport to "dzieło sztuki księgowej" i pokaz jak robi się biznes w wykonaniu Prezesa. Nie wiem jak w ciągu roku wyszły im takie wskaźniki i to przy prowadzonej rzekomo restrukturyzacji. Dla mnie z raportu wynika, że spółka finansowo jest "trupem" i jedynie może służyć jako miejsce na giełdzie dla jakiegoś inwestora. Sama już nie jest zdolna do niczego, nie wierzę w żadne obiecanki zarządu zmiany profilu działalności spółki. Ci mniejsi wierzyciele nie mają wyjścia i muszą wchodzić w układ bo nie dostaną nic ale najważniejsze będzie zdanie tych największych wierzycieli a oni mają zabezpieczenia rzeczowe i niekoniecznie muszą chcieć układu, bo zaspokoją się poprzez likwidację. Ja na miejscu banku nie rozmawiałbym już z prezesem, który bije Pinokio co najmniej o dwie długości nosa.
W jakim kierunku przewidujesz Zorro tę ewentualną korektę raportu?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.