Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
1) zysk netto ujemny PRZEZ STRATY PAPIEROWE (spadek wartosci idm). Zysk bez liczenia przeszacowania aktywow na plusie!
2) Zysk na dzialalnosci doradczej to 120 tysiecy, zysk na dzialalnosci odziezowej to 700 tysiecy!!!! Semax staje sie naprawde zyskowny, jest wart minimum kilkanascie milionow.
3) Spolka zrobila druga inwestycje KFK (przyznam, nie zauwazylem wczesniej). Stal sp. z o.o. wydaje sie ciekawym aktywem.... produkcja pojazdow komunalnych. Dobrze , ze inwestuja nie w startupy internetowe, a w miare stabilne biznesy z KFK
dodatkowo polecam link:
http://notowania.pb.pl/pytania/PLSKLNW00011
wynika z niego, ze:
4) ciekawe rzeczy dzieja sie w instalexport - przejmuja + mozliwe wejscie na gpw
5) na dzialkach w dorohusku hoduja wierzbe energetyczna
6) 24 mln aktywow finansowych, w tym udzialy w spolkach. M.in. w tym jest cala dzialalnosc kfk, stad tez wynika spadek ilosci gotowki
7) prosze zwrocic uwage, ze juz w 2012 wyszli z IDM i z Ascora - bardzo dobre newsy. Naprawde teraz ilosc cash to ok 8 mln PLN!
Podsumowujac:
- bardzo podoba mi sie nowa inwestycja w Stal ... skyline staje sie stajnia malych wzrostowych spolek
- PODOBA MI SIE ZYSK NETTO
- podoba mi sie semax z takimi wynikami (wart kilkanascie milionow).
Wycena:
- ziemia 20 mln
- gotowka 5 mln (lub 8 teraz)
- spolki rozne : 24 mln (lub 21 teraz)
wydaje sie wycena zgodna z rynkiem... prosze jednak pamietac, ze te wszystkie wyceny sa robione po cenach wejscia... a oni:
chca wychodzic z instalexport (po M&A), wychodzic z synerway, i robia nowe, potencjalnie BARDZO ZYSKOWNE INWESTYCJE Z KFK (opieka domowa, stal).
wycena moja: ziemia 25, gotowka 5, spolki rozne: 35, upside z KFK: 5, w sumie 7 pln / akcje z mozliwoscia wzrostu i ograniczonym spadkiem (dzieki KFK)
Ja moje akcje trzymam, polecam wytrwalym i cierpliwym.