~ryszard

Kieruję sie cyklami czasowymi . Z bardzo dużą uwaga obsewuje notowania wig-u 20 z racji że marzec jest miesiącem , który przynosi zmianę notowań na szerokim rynku . Pisałem już kiedys o ramie czasowej 8 --16 marca i głównie od tego uzalezniam zachowanie spółek na giełdzie . Mówiąc w prost jezeli w tym czasie giełda odnotuje wzrost y ( lokalny szczyt ) to najbliższe 3 miesiące notowań na GPW nie będa zbyt dobre dla spółek również z NC . .Mam jednak nadzieje że w tym oto czasie zostanie zakończona korekta ( utworzy się flaga z dołkiem na 2260 pkt.) i najbliższe 3 miesiące będą bardzo pomyślne dla notowań spółek . Dlaczego przykładam do daty maj / czerwiec tak dużą wagę , otóż wystapi wtedy cykl 55 -cio miesieczmy , który zmieni notowania na najbliższe kilkanascie miesiecy , W przypadku szczytu w tym okresie ( maj / czerwiec ) nastapi długo trwała bessa niwelujaca cały wzrost . Odniosesie również do notowań Nova I ., kurs przebił ostatnio bardzo silna zapore w postaci 200 sesyjnej , tecz moim zdaniem zrobił to na zbyt małym volumenie . Reasumując mam nadzieję że za tych pare sesji skończy sie korekta na giełdzie i podąrzymy z notowaniami za giełdami w USA i przy okażji notowania N I pujda mocno do góry .

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.