concept

W związku z tym, że w tym tygodniu powinna być asymilacja pokusiłem się z grubsza o "wycenę" papieru FONECO. Wink

FONECO posiada 93% Hermana wartego 45 mln co daje nam 42 mln. FONECO dotychczas było wyceniane na około 20mln minus pierwsza rata za HER, daje nam 17 mln 42 mln +17 mln daje nam około 59 mln. Teraz podzielimy to na 109 mln akcji i mamy cenę 0,54 zł (czyli przy tej cenie C/WK = 1)
Warto zwrócić uwagę na fakt, że pięciokrotne przewartościowanie spółki jest (C/WK=5) jest niczym nadzwyczajnym na papierach prowadzących działalność inwestycyjną (jaką faktycznie zajmuje się FONECO).

Oczywiście wycena jest tylko orientacyjna i nawet nie ująłem zysku z obligacji. Zapewne malkontenci forumowi zarzucą mi liczne pomyłki, ale nie mylą się tylko ci, którzy nic nie robią i piszą posty nic nie wnoszące do dyskusji a jedynie bija pianę.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.