Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam. Mam 19 lat, w tym roku zdaje maturę i wraz z kolegą wpadliśmy na pomysł (właściwie marzenie ;d) otwarcia baru w naszej miejscowości. Jest tylko 1 problem... Nie mamy nic oprócz dobrych pomysłów :D Chciałby sie dowiedzieć czy jest w ogóle jakaś szansa na zrealizowanie naszego marzenia.
Najpierw musielibyśmy kupić działkę (mamy na oku super działkę przy ulicy, myslę że z gościem który obecnie ją posiada można byłoby się dogadać) potem postawić budynek... Miałby to być bar z naciskiem na alkohol bo na to jest największy zbyt. Oprócz tego papierosy a z jedzenia zapiekanki hamburgery, kebab itd. zastanawiamy się co z daniami obiadowymi. Mama kolegi pracowała wiele lat w restauracji w kuchni i mogłaby nam pomóc. W naszej miejscowości sklepy są oblegane przez miejscowych pijaczków, lecz są one zamykane o w godzinach 19-20 i wtedy oni nie wiedzą gdzie się podziać. Nasz bar byłby dla nich własnie rozwiazaniem. Oprócz tego napewno przejezdni wpadaliby do lokalu bo jest on przy miedzynarodowej ulicy. W planach byłby jakiś zajazd dla tirowców. Knajpa byłaby w fajnym klimacie, dodatkowo zamontowalibysmy telewizor i transmitowali mecze reprezentacji Polski lub inne ciekawe spotkania. Chcielibysmy wprowadzić coś takiego że cena piwa w godzinach 10-18 wynosiłaby 3.50 a wieczorem od 18 do zamknięcia 5 zł ponieważ wtedy nie bedzie czynnego żadnego sklepu spożywczego, lecz nie wiem czy to dozwolone. Nie ukrywam że liczymy na dofinansowanie bo bez tego nie ma mowy realizacje projektu, Czy moglibysmy dostac jakies pieniądze i jak tak to ile? Drugie pytanie czy możemy otworzyc wlasna dzialanosc gastronomiczną z wyksztalceniem średnim (maturalnym) ? Mielismy tez pomysł żeby wyjechać na rok do stanów i zarobic kase na otwarcie ( kolega ma tam ojca od wielu lat i może coś by załatwił ). Myśle że mielibyśmy popyt w tej okolicy. To jest praktycznie centrum wsi w dodatku przy ulicy .
Wiem, pewnie większość użytkowników forum mnie wyśmieje :D no ale mamy takie marzenie, z tego co wiem jeśli utrzymamy fire przez okreslony czas nie musimy oddawac pieniędzy z dofinansowania. Mam świadomość że trzeba miec różne koncesje (senepidowskie czy na alkohol) ale to już później.
Napiszcie teraz, tylko szczerze, co o tym sądzicie? Jestem kompletnym idiotą czy może mamy jakieś szanse przy dofinansowaniu i wsparciu znajomych (ew. po rocznym pobycie zarobkowym za granicą) Liczę na szczerą odpowiedź. Jeśli to niema sensu to wybijcie mi to z głowy ;d