~piotr

Jeśli chodzi o sprzedaż operacyjną to dużo się nie zmieniło od pół roku a akcje skakały od 0,9 do 0,37 więc można założyć że dziś sprzedaż ma dalsze znaczenie. Ważniejsze jest czy to co się wykluje będzie żyć czy raczej umierać. Druga sprawa która się z tym wiąże i jest źródłem wątpliwości to duża emisja.
Wydaje się że mimo dużej emisji akcje nie powinny spadać poniżej ceny nominalnej. Ale nie można wykluczyć trików. Czyli skupu długów przez wierzycieli i wchodzenie tych wierzycieli w układ z Królem (tylko z tym drugim nie z Tobą :)) co może czasem tłumaczyć zejście kursu poniżej 0,09, ale niestety żaden lokalny mądrala nie podzieli się z nami informacją kto jest tym wierzycielem i tym bardziej za ile objął dług. Sugerowana jest tylko zła sława tego wierzyciela i wskazywany Centrozap jako główna ofiara tego zbrodniarza. (Nie wiem czy obie firmy można porównywać) Z trzeciej zaś strony jeśli kurs akcji będzie utrzymywał się na poziomie 0,10 to jaki jest interes obejmowania akcji z emisji po 0,10 ? Wydaje się że tak duża emisja nie dojdzie do skutku. Ale ktoś złośliwy (a takich tu nie brakuje) może odpowiedzieć że te akcje są przygotowane dla takich co teraz obejmują akcje po 4 zł.
Widzę też taką możliwość że i jedni i drudzy mają rację. Czyli że najpierw podejdzie do 0,13 a potem powoli spadnie do 0,7
Według mnie nie wiadomo czy będzie rosło czy spadało. Mam nadzieję że wstrzeliłem się w Twoje oczekiwania obiektywnej wypowiedzi :)) Bo na temat przyszłego kursu akcji nie brakuje tu opinii.
Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.