~adsf

witam,
na początek wypada się przyznać, że nie mam ścisłej wiedzy w temacie, w szczególności nie znam stosownych uregulować prawnych, w związku z czym być może są to jedynie moje bajania (o których ewentualne sprostowanie proszę osobę kompetentną) ALE:
duża część akcje przeszła pod próg 5%. Poniżej tego progu nie ma obowiązku informaowania o sprzedaży/kupnie. Innymi słowy, PZU może sobie spokojnie wywalać, a kurs lecieć w diabły. Wszak nie ich pieniądze....

z drugiej strony może to również oznaczać pojawienie się na rynku dodatkowej puli akcji. Przy dzisiejszej cenie mogą one być one atrakcyjnym kąskiem dla innych funduszy, chociażby ze względu na wysokość wypłacanej dywidendy, w czasach chaotycznych wzrostów i spadków nie do pogardzenia- proszę pamiętac, że przez ostatnie miesiące wejście w Dębicę większą gotówką (powiedzmy, ponad 3-4 miliny) było niemożliwe bez pompowania kursu.

Konia z rzędem temu kto naprawdę potrafi powiedzieć co oznacza ta oprecaja dla nas, drobnych akcjonariuszy.

Tyle, proszę o korekty jeśli się pomyliłem, pierwszy raz widzę taką sytuację

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.