Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Na stronie internetowej PCZ w strukturze akcjonariatu na dzien 07.10.2011 mozemy zobaczyc, ze prezes NIE POSIADA zadnych akcji serii J. Czyli, tak jak pisalem powyzej, sprzedal wszystko to co skupil z rynku. Przypomne; kupowal w roznych cenach, nawet po 33 gr a sprzedal wszystko po 10 gr. Ponadto w dniu 03,10.2001 zawarto transakcje w ktorej jednorazowo zmienilo wlasciciela ponad 8% akcji, (dokladnie 295 385 899). Sprzedajacym byl prezes, kupujacym nieujawniony dotad podmiot, okreslony jako osoba powiazana z prezesem.
Zglaszam do KNF wniosek o zbadanie czy nie zostalo zlamane prawo o obowiazku informacyjnym, i czy nie naruszona zostala umowa lock-up. Mam banke tych akcji i chce wiedziec co tu jest grane. Jesli ktos podziela moje zdanie, to prosze o wsparcie i wyslanie podobnego zawiadomienia takze w swoim imieniu.
Jak bedzie wiecej takich zgloszen to moze doczekamy sie na jakas reakcje.
Wiemy, ze GPW a NC w szczegolnosci to bagno i szulernia, gdzie chodzi tylko o to aby oskubac drobnych ciulaczy z kasy. Ale to powszechne i aroganckie czasami lekcewazenie drobnych akcjonariuszy juz mnie wqrwia. Jesli ktos mysli podobnie to niech wysle maila lub pisemne zawiadomienie do KNF.
Pozdrowka...Puch.