~awaria

Moi Drodzy,

Wiele lat temu prowadzilismy spółkę cywilną.
Papierami zajmowała się księgowa.
Niemniej staliśmy się etatowcami i pewnego dnia wyrejestrowaliśmy nasze wpisy w U>G. Przekazałam je księgowej z poleceniem załatwienia reszty spraw.
Potem o całej sprawie zapomniałam, bo zaczął chorować mój mąż. I nie miałam głowy do innych spraw, co się teraz mści.
I teraz - napisał do nas ZUS, że nie widzi wpłaty za 2001 rok. Zapłaciliśmy z odstekami.
I teraz zaczęłam się naprawdę martwić
Od wyrejestrowania DG minęło już 6 lat, a ja tak naprawdę nie mam żadnych dokumentów firmy i nie wiem czy księgowa pozałatwiała za nas Urząd Skarbowy ( VAT i NIP, ZUS !!!!!!!!, GUS). Poczytałam net i wiem, że na pewno nie robiłam remanentu i na pewno nie aneksowaliśmy umowy spółki, bo tych zdarzeń nie pamiętm.
Sama sobie jestem winna, bo powinnam pilnowac naszych spraw i nie zdawać się na kompetencje innych. A jeszcze to, że nie mam żadnych dokumentów firmy, bo zostały u księgowej, która nie odpowiedziała mi w spr. ich zwrotu.(poprosiłam o ich zwrot, ale co dostanę....?)

Strzelić sobie w głowę od razu, czy jeszcze poczekać?
Muszę to jakoś wyprostować, bo przestanę sypiać po nocach.
Dajcie znać jak to można odkręcić.

Pozdrawiam,
Awaria stulecia.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.