Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Każdy robi jak uważa.
Ja kupuję.
Każdy, kto ma do czynienia z budowlanka, wie ile jest jeszcze w Polsce do zrobienia.
Tymczasem z kursu akcji wynika,że będzie katastrofa, a tak nie będzie.
Ja już jakiś czas temu założyłem sobie drugi rachunek maklerski, na którym mam założenie trzymać akcje na dłuższy czas.
Wiadomo,że kursy akcji poruszają się po hiperboli - od przewartościowania do niedowartościowania.
Np. tak jak ABM od 2,5 zł do 25 zł.
I na takim rachunku mam już 5 spółek , które mocno spadły, jak ABM, jak Polnord, jak Hello, które spadło z 26 na 7 zł, a w spółce nic się nie stało, a nawet ma się lepiej.
Trzymał będę z 5-7 lat i jest szansa na spore zyski.
Np. na takim ABM, można z kwoty 2,500 zł zarobić w okresie 5-7 lat 200 tys.
Cena kiedyś wróci na maksima, to jest kwestia czasu.
Oczywiście nikogo nie namawiam, jedynie pokazuję, co ja zrobiłem i gdzie widzę pieniądze .
Spójrzcie na poprzednią bessę. Schemat się powtarza. Strach, recesja, bankructwo, upadłość , wieszczone przez "analityków" i w konsekwencji ceny na historycznych minimach a za kilka lat, rozkwit, ceny na historycznych szczytach, dobrobyt i później znowu od nowa cały schemat się powtarza.
Ważne , aby w szczycie hossy, która za kilka lat na pewno nadejdzie wyskoczyć z akcji.
Pozdrawiam
.