Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Rafał, poniżej masz cały mój wpis na który łgarz-tropiciel nie odpowiedział, skopiowany bez modyfikacji. Chcesz zbijać moje argumenty to zapraszam do dyskusji, wrócę wieczorem. Gratuluję grubości portfela choć nie wiem co z nim robisz na tej spółce, chyba, że jest on siedmiocyfrowy z tymi cyframi po przecinku. No ale zostawmy portfele. No to poniżej wpis:
"Chłopie, choćbyś pękł to nie zacznę pisać, że jest wspaniale a będzie jeszcze lepiej. Nie naganiam na spadki ale wyrażam swoje obawy. Jak jesteś taki pewny spółki i inni też to dlaczego nie kupujesz za piątaka jak spółka nie tak dawno była po dychu? Toż to przecież połowa ceny! A teraz gościu możesz ze mną polemizować:
1. Napisałem o "zabawie z apartamentem" - czy chcesz mi powiedzieć, że wszystkie normalne firmy tak robią, czy też może jeszcze większy idiotyzm, że spółka ma to wpisane jako zakres działalności według klasyfikacji PKD?
2. Napisałem o "wewnętrznej emisji po 7 i 13 zł" - czy chcesz mi powiedzieć, że to inwestorzy zewnętrzni dostrzegli mega potencjał i zapłacili ponad 40% premii (5zł -7zł) lub grubo ponad 100% (5zł-13zł)? Sorry ale takich przypadków to nie zna nawet historia Związku Radzieckiego. Jeżeli ja mam racje, a okaże się kto objął wkrótce, to główny akcjonariusz nas rozwodnił, to tak na marginesie.
3. Napisałem o swoich obawach, że ta kasa z tych emisji mogła zostać zawrócona i jeżeli wyniki FGasenko za Q3 będą kiepskie w porównaniu z Q2 to będzie dowód - nie twierdzę, że tak będzie ale takie mam obawy i co nie mogę o tym napisać bo ci to nie pasuje, nie jest po linii partyjnej czy co?
4. Napisałem, że kurs zjechał z 10 do 6 a teraz to już i nawet 5, nie ma popytu itd. I co może to też nie prawda? Może wzrosty były ostatnio tylko przysnąłem?
5. Napisałem również, że budowa rafinerii pod Moskwą to bujda, pic (dalej tak uważam), trzeba mieć minimum wyobraźni, żeby wiedzieć ile taka zabawa może kosztować. Kurde jeszcze, gdzie? Pod Moskwą, jasne tam ziemia to taniocha, chyba, że "pod" to jest z 200 km "od".
Powiedz mi człowieku w czym nie ma tu logiki. No powiedz a jak nie to weź się lepiej zajmij czym innym bo z logiką i umiejętnością krytycznej analizy (wiem, jak się ma akcje to trudne bo wymaga dojrzałości i powiedzenia sobie "chyba nie jest dobrze, nie najlepiej zainwestowałem" - co zresztą zależy od horyzontu czasowego) jest u ciebie kiepściutko, drogi kolego. Mimo wszystko pozdro i życzę jak najlepiej."