Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Koniec żartów. Zabieram się za nich na poważnie. Dzisiaj wysłałem im e-mail. Sam don patro w CNBc mówił, żeby interesowac się spółką, której akcje się posiada - płakał nawet, że na WZA jest sam i jest mu smutno. To naszemu preziowi nie będzie smutno bo pojadę do stolicy. Cyt. e-mail
Witam. Od dnia debiutu jestem posiadaczem znacznego pakietu akcji firmy Broadgate. Uważam, że polityka informacyjna firmy nie do końca wyczerpuje relacje inwestorskie. W obecnej chwili pilnego wyjaśnienia wymaga kwestia nabycia nieruchomości, o której spółka informowała w jednym z komunikatów bieżących w czerwcu tego roku. Bardzo proszę o ustosunkowanie się do poniżej wymienionych kwestii:
- jakie jest w chwili obecnej przeznaczenie nabytej nieruchomości (czy jest to siedziba firmy, czy też mieszkanie prywatne itp)
- w jakim celu nieruchomośc ta została zakupiona i od jakiego podmiotu ( dodaję, że z innych komunikatów można wywnioskowac, że finansowanie bieżącej działalności firmy tzn. przejęcia odbywa się przy pomocy emisji akcji, więc dlaczego nieruchomośc za którą zapłacono olbrzymie środki młodej chcacej rozwijac się firmy ma zabezpiecza dodatkowy kredyt, a jeżeli zabezpiecza w obecnej chwili to jaki i na jaką kwotę)
- czy nieruchomośc generuje jakikolwiek zysk lub zamierza generowac w przyszłości
- czy w przyszłości planowane są kolejne zakupy bardzo drogich nieruchomości bądź ruchomości ( np. luksusowe samochody)
Odpowiedź na powyższe pytania proszę o skierowanie drogą oficjalną za pomocą komunikatu obowiązującego spółki giełdowe.
Na mój e-mail proszę o skierowanie odpowiedzi kiedy taki komuniukat może się ukazac.
Powyższe pytania dotyczące nieruchomości zostaną zadane przeze mnie na najbliższym WZA spółki, na które się wybieram.
Dawac pytania do prezia - będę je notował i zadawał