Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2011-07-31 o godz. 16:04 ~tłusty napisał(a):
> Więc wyniki za drugi kwartał wg ciebie powinny być
> procentowo jeszcze lepsze niz za pierwszy kwartał. Ale ktos
> zaniża na siłe kurs ciekawe jaki w tym ma cel?
Witam po dłuższej, urlopowej przerwie.
Odpowiadam na pytanie - Tak, wyniki za II kwartał, a w konsekwencji i za całe I półrocze będą procentowo lepsze, wdług mnie dużo lepsze, dla PEPEES-u niż w I kwartale. Takie jest moje przekonanie na podstawie analizy cen skrobi i pochodnych oraz sytuacji PEPEES-u na tle branży. Utrzymuję też to przekonanie, że w I kwartale wyniki PEPEES-u na tle branży były zaskakująco słabe (mam na myśli wskaźniki rentowności i wielkość zysku), zbyt słabe niż powinno to być w rzeczywistośći.
Spadek cen w ostatnim okresie wykorzystałem do zwiększenia zangażowania w Spółkę. Jestem przekonany, że w sierpniu czekają nas tutaj solidne wzrosty, powyżej 1 zł. Na pewno nie warto teraz wywalać akcji, a przeciwnie - warto dokupić.
Pozdrawiam