Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Pomijając twoją co tam kryć .chamską odzywkę do mnie (prawdopodobnie mógłbym być twoim ojcem ) powiem ci jedno - dziś masz rację i dodam że dokupiłem dziś 20k (wziął bym więcej ale skończyła mi się kasa w sumie już minąłem ćwiartkę - 250k ), Tylko dlaczego tak mało obrońców własnego portfela? W końcu spółka radykalnie zmniejszyła ryzyko bankructwa a kosztuje jak wtedy , gdy nie wiadomo było czy układ w ogóle dojdzie do skutku. Redukcja długu o 50% to wzrost wartości księgowej do poziomu ok 70gr czyli c/wk ok 1 . Za kilka dni sprzedaż nieruchomości i co ? Ano nic a nawet jeszcze gorzej. Ale cóż jak to mówią " jaki pan taki kram." , Gdyby tu był Karkosik to już byśmy mieli 4 zł albo lepiej a tak co najniższe notowania wciągu roku. Co więcej gdyby tu był Leszczyński ( jak rok temu) to byśmy mieli nadal trend rosnący i komunikaty o tym ile to akcji kupił animator. I tu mamy sedno sprawy jeżeli już ktoś kupuję to ustawia się 2-3 gr. poniżej kursu i czeka aż ktoś mu wrzuci. A jak wrzuci to co z tego wynika ? spadek o te 2-3gr i nowe minimum . I jak ko;wiek w pierwszej chwili euforia JEEEESST - to za chwilę przychodzi refleksja : "znowu kupiłem pod wsparciem'. Dla tego należy rozróżnić dwie sytuacje i odpowiedzieć sobie na pytanie : "PO CO KUPUJEMY" czy jest to inwestycja czy też obrona kursu. W każdym z tych przypadków nie należy poddawać się panice.