Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Polecam przyjeżeć się sektorowi informatycznemu w Polsce, a w zasadzie całemu Wig-Info...
... O ile spółki jak KGHM omijać szrokim łukiem to Procad Assecopol uważam za strzał w dziesiątkę. Sygnity omijam, bo spartoli spółkę jak się da...
DO rzeczy. Świetnym wyznacznikiem jest tutaj C/WK. Spółki informatyczne to specyfika. Te spółki nie mogą być tanie, ponieważ mają swoje patenty ich wartością nie są komputery, a to co i jacy ludzie na tych komputerach robią. Liczy się zespół.
Procad idzie w kierunku spółki informatycznej ze spółki handlowej. To dobrze... Ale C/WK mówi nam, że spółka może jeszcze spaść...
Gdyby to była typowa spółka....
Moim zdaniem sektor IT w Polsce jest niedoszacowany.... Assecopol powinno być 8 krotnie droższe, a procad mógłby być wschodzącą gwiazdką..... Zdecydowanie nie jest teraz dobry okres na kupowanie. Mimo, że mam akcje i tracę to osobiście wstrzymuję się przed dobraniem....
Bo ja mogę pisać swoje teorie, ale rynek tego nie potwierdza. Mamy silny trend spadkowy. Mówiłem, że osiągniemy 1,9 i niestety osiągnęliśmy, ale się nie zatrzymaliśmy......
Proponuję czekać aż rozwinie się sytuacja.