Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
ja jestem - ostatnio trochę dobrałem za 1,84 zastanawiam się czy więcej nie dobierać jak będzie spadać i pytanie do jakiego poziomu bo jak 1,8 się nie utrzyma to mamy opór gdzieś w okolicach 1,65, oczywiście średnią mam w plecy, giełdą się bawię od 1993 r.
widzę, że jest to moja inwestycja długoterminowa a to taka, która w krótkim okresie nie wyszła.
Tak na marginesie obecnie kopalnie węgla są wycenione przy P/BV 2,3 a PRD (sektor informatyczny-dystrybucja) 1,0. Ciekawe czyja inwestycja licząc od dnia dzisiejszego będzie lepsza np. za dwa lata?
Pamiętam 2008 r. kupowałem w listopadzie Immoeast po 1,60 zł a w lutym 2009 zjechał on do 0,8 zł i nie było mi wesoło. Za pół roku sprzedałem po około 4 zł za wcześnie ponieważ pod koniec 2009 Immoeast był po około 10 zł.
Myślę, że to jest za duża dynamika na PRD a jak np. w 2014 będziemy mieli następny pewnie korekcyjny szczyt na gpw to w perspektywie np. 2 lat i pod warunkiem poprawy wyników może być od dzisiejszego poziomu kilkaset procent zysku na PRD tylko pytanie od jakiego poziomu ten papier zrobi zwrot na N ? może wy wiecie napiszcze ?