Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
klasyka n-c, przy obecnej korekcie z wielu spolek zeszlo powietrze, ale nadal jest masa balonow. Balticon jest obecnie sredniakiem, nadal drogi i biorac pod uwage nadchodzaca recesje istnieje p-stwo, ze spadnie do nominału i tam sobie pobuja dłuższy czas do poprawy koniunktury. na nc bessa zapukala od podlogi stosunkowo wczesnie, ale spodziewam sie tu korekcyjnego odbicia do 37 gr. i dopiero ponownej fali spadkowej. P-stwo takiego scenariusza oszacowalem na blisko 70 %. Wyznaczam stale czasowe (1-e^-1) dla okresow nie nieskonczonosciowych, ale roku i 2 lat. Poniewaz spolka tyle nie jest notowana musialem to aproksymowac, stad rachunek jst obarczony znacznym uchybem. osobiscie rozpoczalem podbieranie papierow liczac na odbicie. Jesli nie nastapi przy 27 gr należy akcje wyrzucić gdyż będzie to potwierdzeniem jednostajnego trendu spadkowego.
Zrobiłem wyjątek, gdyz zazwyczaj moje umiejętne inwestowanie polega na skupie w 3-4 transzach w okolicach dołków i trzymanie do punktu przegięcia, a następnie wyrzut w rynek. Tu z uwagi na specyfikę, ustawiłem się sztywno po stronie kupna na 29 gr.
Pozdr. roztropnych co mam w zwyczaju czynic i polecam ostrożne skubanie z ciasnym S-L czy palcem na enterze
J.