Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja to widzę inaczej Niki.
RO dostał akcje w ilości 580tys, bo tyle wynika z przeliczenia mniej więcej.
1,45mln $*2,8 = 4mln/7 = 580 tys. I tyle akcji dostali Rosjanie. Oczywiście teraz muszą poczekać, aż emisja zostanie zarejestrowana w sądzie itp.
A reszta zostanie objęta kasą przez jakiegoś akcjonariusza/szy. Oczywiście po 7zł.
Więc wg mnie super. Tzn chcieli przeznaczyć na RO 11,5mln zł. A wydali tylko 4mln. Tzn, przypuszczalnie na końcówce udało im się zejść z ceny. A reszta w formie kasy będzie w spółce. Jak dla mnie super. Przynajmniej są środki na rozwój trzech odnóg. BDG, Fesenko i RO. Za jakiś czas zapewne dowiemy się kto objął resztę akcji. Mam nadzieję, że będzie jakiś komunikat o rozliczeniu całej tej emisji.
Teraz tylko spokojnie czekać i dać im popracować.
Broader. Nie wkurza Cię ten marazm? (brak popytu i podaży). Dobra spółka, ma perspektywy rozwoju, a zachowuje się jakby była jakaś trędowata. Mam tu na myśli jakby inni inwestorzy wogóle jej nie widzieli. Bo mnie trochę to wkurza. Super infa, wiele rzeczy się wyjaśniło, a tu cały czas spokój +-1,5zł. na akcję.