Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jestem po rozmowie z radcą prawnym Miraculum- za radą "WrogTwojegoWroga" interesuję się i wiem ;)
p.s. a z jakiej racji ma spadać? czytaj ze zrozumieniem... to wbrew pozorom bardzo dobra wiadomość, bo rozwiała wszelkie wątpliwości. Gdyby ZUS był tym problemowym wierzycielem, to układ byłby poważnie zagrożony, a co się okazało jest to wierzyciel z 4 grupy. Jest jedynym wierzycielem, który wniósł podanie o uzasadnienie postanowienia. Jeśli tego typu wierzyciel próbowałby udowodnić, że układ jest dla niego niekorzystny, to naraziłby się na stratę całości wierzytelności, bo w przypadku likwidacji spółki wierzyciele z 4 grupy nie załapaliby się nawet na 1zł z kasy po likwidacji spółki. Ta wiadomość mi mówi tyle: nie ma co się bać, uprawomocnienie nie jest zagrożone , tylko opóźnione. W tej chwili przestaje zerkać na kurs, forum i przestaje zapobiegawczo myśleć o niedalekiej przyszłości... Mira mi ją zapewni ;)